Quooker.
De kraan die alles kan!

Ervaar het gemak van direct warm, koud, 100°C kokend, gekoeld en bruisend water uit de kraan.

Meer over Quooker

Het verhaal van Quooker is begonnen in 1970. De Rotterdamse Henri Peteri werkte bij Unilever toen hij een ingeving kreeg die zijn leven voorgoed zou veranderen. Het was tijdens een presentatie over instant soep. ‘En daar moet water bij dat vijf minuten op het vuur moet staan?’ dacht Peteri.

Eenmaal thuis dook Peteri de kelder in om een prototype te ontwikkelen van de eerste kokendwaterkraan ter wereld. In 1992 werd de eerste Quooker (‘quick cooker’) geïntroduceerd in Nederland. Inmiddels is Quooker hard op weg om de wereld te veroveren en actief in maar liefst 17 landen. Zijn zoons, Niels en Walter, zijn nog altijd actief betrokken bij de organisatie.

Directeur Walter Peteri: ‘Een Quooker-kraan is tegenwoordig niet meer weg te denken uit iedere moderne keuken. Het drukke leven van mensen zorgt ervoor dat alle producten die gemak en tijdbesparing opleveren erg populair zijn. Daarnaast is een Quooker-systeem een duurzame investering in je keuken, omdat je water en energie kunt besparen. Productinnovatie zit in ons DNA en achter de schermen wordt er dagelijks hard gewerkt om het systeem nóg zuiniger te maken. We zijn hard op weg om van een Quooker-kraan een onmisbare keukentool te maken.’

Bekijk ook onze andere partners

Maar liefst 7 Nederlandse partners uit de keukenbranche zijn onder de titel Art of Kitchens een begrip op de A30 Küchenmeile.